Àudio als teus Posts

Fa uns dies, un post a tintachina em feia reprendre una part de la nova versió d'obokaman.com que havia deixat de banda: el reproductor multimèdia. Pensava en com muntar un flash al qual li passés un paràmetre en forma de URL d'un mp3 o video, i aquest fes streaming de l'arxiu original. Les avantatges son òbvies: poder escoltar una cançó directament de la web, estalviar amplada de banda (només es descarrega allò que escoltes, el reproductor sol pesa només 13,5Kb), adaptar la imatge del reproductor a la teva web i no fer servir mediaplayers incrustats ni coses lletjes per l'estil. Si bé amb el model que ens presenta la Gemma ja en podem tenir més que suficient, he pensat que, tenint en compte que aquesta primera versió és només per audio, seria interessant afegir la opció d'avançar i retrocedir, i mostrar una barra de progrès que ens indiqui en quin lloc ens trobem de la cançó.

Si us interessa i creieu que li podeu treure partit, podeu descarregar l'arxiu original des d'aqui:

L'arxiu swf resultant ha de rebre una variable anomenada "url" que contindrà la ruta a l'arxiu d'àudio que ha de reproduir. La manera senzilla de fer-ho seria adjuntant ?url=ruta_al_mp3.mp3 despres del nom d'arxiu. Per exemple en el cas d'aquest post cridariem al flash amb oboplayer_mp3.swf?url=/musica/cancion.mp3.

Aquesta és la part tècnica d'una nova funcionalitat que afegiré avui mateix al diari col.lectiu d'obokaman: la possibilitat d'enviar àudio amb els missatges, siguin cançons o posts parlats. Espero sentir aviat les vostres bandes sonores o la vostra veu! ;)

Es fa tard i ja quasi és l'hora de plegar. Aviat, amb més temps, intentaré explicar-te més detingudament els passos a seguir per configurar un reproductor propi en Flash. I ara toca seguir amb el de vídeo! Els companys de tintachina ho aconsegueixen mitjançant la importació videos en format flash (*.flv), però això em complicaria el tema de pujar automàticament videos desde la part d'administració en format estàndard avi o mpeg. Si hi haguès alguna aplicació que per linia de comandes em permetés fer la conversió, podria utilitzar php per cridarla i aplicar-ho al video des del propi servidor... En coneixes cap que ho faci??

Albert García Gibert

Cofounder and former CTO of Uvinum. Founder of Obolog and Splitweet. Father of Júlia & Abril. I'd like to travel more and improve my guitar skills.

El Prat de Llobregat, Barcelona https://twitter.com/obokaman