Aquest cap de setmana es celebra a Granollers la primera trobada al voltant dels blocs i el fenòmen web 2.0 centrat en l'àmbit català: Catosfera. Tot i que no he pogut assistir a la primera jornada que es va celebrar divendres, i 'he saltat les dues primeres d'avui (no voluntàriament: no hi cabíem, a la sala! ). Miraré de deixar alguns comentaris en "temps real" sobre els temes que es tractin.
Blocs i política
Ara tot just comença la xerrada sobre blocs i política. Potser no és la que més m'interessa, però tinc curiositat per saber què tenen a dir: Comença parlant Lourdes Muñoz, i ens explica quins són, segons el seu parer, els reptes de la internet col.laborativa per a la política.
Parla en Carles Puigdemont, diputat de CiU al Parlament. Sincerament, la seva intervenció està molt per sobre de la de la diputada del PSC. Sap ben bé del que parla: es nota que no només coneix la teoría, si no que ho posa en práctica. Coneix les possibilitats del seu bloc i en treu partit: fer arribar informació a periodistes, coordinarse amb companys del partit, fer pública la seva opinió sobre determinats temes... Ell mateix es defineix com un blocaire polític i no un polític amb blog.
Segueix en Joan Ridao, portaveu d'ERC al Parlament de Catalunya. Atac de sinceritat: "Els polítics estem a al xarxa perquè fa 4 anys es va aconseguir canviar el sentit del vot a través d'aquesta". I punt. Comenta que son la segona força política catalana en quant a nombre de polítics amb bloc. Em sembla interessant com han centralitzat tots els blocs dels seus membres a través d'una plataforma própia: https://blocs.esquerra.cat/. Donant entitat pròpia a aquests espais d'opinió i interacció que son els blocs dels nostres políics demostren, crec jo, un interés especial en donar-los visibilitat.
En Raül Romeva, europarlamentari d'IC, tanca les ponències amb algunes reflexinons interessants. Es queixa -amb molta raó- dels blocs que es creen en campanya que queden desactualitzats, morts, un cop aquesta acava. Seria interessant conèixer, dels centenars dels blocs de polítics que diuen que hi ha, quins es mantenen mínimament actualitzats. Parla tambè de com cuidar la forma en un blog ( aparença, estil, ortografia, redacció... ) parla molt bé de qui l'escriu: demostra que ha pensat bé en què dir i com dir-ho.
Comença el torn de preguntes. Disculpeu-me, però la Lourdes s'esta retratant. Sembla ben bé que en definitiva "hagi" de tenir un bloc perquè toca, no que cregui realment en la seva utilitat...
Acaba el torn de preguntes. A dinar!
Si us interessa, podeu anar seguint el que passa a Catosfera a través del seu propi Twitter, o seguint els continguts amb les etiquetes "catosfera" i "granollers" a Technorati.