Curs de Conducció Segura

Feia tant de temps que quasi ja ni ho recordava. Pel meu aniversari, mons pares em van regalar un curs de conducció segura a Montmeló, a l'escola Renault del RACC. Si bé ja hi estava força engrescat _m'encanta conduïr_ , la experiència ha superat totes les meves expectatives amb escreix. Simplement al·lucinant, recomenable al 200%. De fet sóc del parer que aquest tipus de cursos haurien d'estar plantejats per llei. En només dos dies m'he adonat que les reaccions instintives del 99% dels conductors devant situacions de risc sóc altament perilloses, ben allunyades del que la física ens explica sobre el comportament del cotxe sobre l'asfalt. Frenades en entrar a les corves, sortides amb gas a fons, cops de volant sobre terres lliscants... Tot un seguit de tòpics que estan molt extesos i son totalment erronis.

El millor de tot és la possibilitat, no de rebre una classe teòrica i una demostració, si no de poder provar per un mateix el que s'explica, repetir, comparar, palpar al propi cos sensacions i situacions que a la vida real... doncs bé, més val no trobar-se mai. Poder experimentar, fallar, repetir i tornar a provar, sense cap risc, a un circuit tancat. Simplement increible. Això unit a un equip (humà) fantàstic ha resultat en un cap de setmana trepidant i emocionant. Ara tan sols queda desitjar no haver de posar-ho mai en pràctica, fora dels útils consells en quan a traçats de corves i control dels viratges. Ah!, i d'això m'he d'informar, però segons sembla, fan descomptes a algunes asseguradores per haver aprovat el curs! _he aprovat, per cert_

Quan he recordat que podia gravar video amb la càmera ja era massa tard, tan sols he pogut gravar un parell de seqüències curtes, que pots veure tot seguit.

Curs de Seguretat i Conducció -: RACC :-

La sortida de sol a les portes del Circuit.

El més imporant: els conductors.

I, òbviament, l'imprescindible:
els cotxes.

Primer toca escoltar, mirar i rumiar.

Després ja provem de lliscar...

...derrapar...

...accelerar...

...frenar...

...fer contravolant...

...o esquivar!

Albert García Gibert

Cofounder and former CTO of Uvinum. Founder of Obolog and Splitweet. Father of Júlia & Abril. I'd like to travel more and improve my guitar skills.

El Prat de Llobregat, Barcelona https://twitter.com/obokaman