Post-Nadal

Ok, d'acord. Segurament em mereixo aquesta colleja que estas a punt de fotre'm... Però deixa'm parlar, t'ho puc explicar, no és el que sembla! Realment aquell va ser un mal dia, i se'm van treure les ganes d'escriure una bona temporada... A això afegeixes el moviment de les festes de Nadal, i que després de la feina, en arribar a casa, la veritat és que no em venia gens de gust asseure'm devant l'ordinador... i resulta que ens plantem al 13 de Gener sense haver obert la boca... "No m'havia mort, estava de parranda", vaja. Pero voilà!, l'obokaman ha tornat a l'acció, amb coses noves per explicar, fotos que mostrar, videos compromesos que emetre ( ;-p eiii Mr. Wess, tú mateix em vas donar permís!) i alguna que altre novetat a la web. Ja t'ho aniré dossificant per no saturar-te...

De moment el Nadal ja ha passat, deixant pòsits bons i d'altres no tan bons. No, jo tampoc sóc d'aquells que reneguen d'aquesta tradició familiar, plena de bones intencions, cares de felicitat, consumisme exacervat... simplement hi ha certs aspectes que em toquen una mica la moral... Tot i així, només pel torró de xocolata aquesta época ja val la pena(no un de qualsevol, estic parlant del Torró de Xocolata amb majúscules, el Suchard). Aquest any, com tots els anteriors, no hi ha faltat i per tant la meva valoració és que ha estat un bon Nadal. Conyes apart, sí que hi ha una cosa que em fa posar tonto del Nadal: la nit de Reis. Podran passar els anys, però inevitablement segueixo sentint aquell neguit infantil quan es fa fosc, i em costa dormir pensant en el matí següent. A casa seguim preparant tota la parafernàlia: les galetes i l'aigua pels camells, els torrons i el cava pels reis, les sabates de cadascú al menjador... (Aquest any n'hi havia un parell més! ;D) És divertit, suposo que el dia que deixem de fer-ho significarà que ens em fet grans, i espero que trigui en arribar...

Aquest cop crec que els reis es van portar millor amb mi del que jo m'he portat amb ells durant l'any... I si no, mireu aquí sota: Per fí torno a saber quina hora és sense haver de rebuscar el mòbil! Podria semblar que vull quedar bé quan dic que el taronja amb el gris es una de les meves combinacions de colors preferides, però... us heu fixat en quins són els colors d'obokaman? ;D Vaja, que m'ha encantat, un rellotge fardoni fardoni... I al seu costat, l'altre joia de la corona, una iPAQ d'aquestes petitones que fan uns cafés amb llet de flipar.

Encara estic aprenent totes les funcions, però prepareu-vos que "obokaman-versió mobile" està a la vuelta de la esquina. De moment ja hi ha una versió preliminar d'obokaman per consultar-la des d'un dispositiu mòbil a /pda. Quan estigui testejada i comprovada afegiré un petit script que detecti els dispositius mòbils i redirigeixi automàticament a la versió adient. Poc a poc. Un dels serveis que més m'ha flipat ha estat els canals d'AvantGo. Aquesta gent et proporciona un software que et permet consultar off-line una sèrie de webs a la teva elecció, i va sincronitzant el contingut cada cop que connectes la PDA a l'ordinador. Vaja, que pots tenir disponible la programació cultural de la ciutat, la cartellera de cine, la portada dels principals diaris... o la pàgina d'obokaman! Si! Si ja ets usuari d'AvantGo, simplement afegeix obokaman als teus canals preferits amb aquest enllaç. Bueno, ara és hora de marxar, ja et seguiré torrant un altre dia. Fins aviat!

Albert García Gibert

Cofounder and former CTO of Uvinum. Founder of Obolog and Splitweet. Father of Júlia & Abril. I'd like to travel more and improve my guitar skills.

El Prat de Llobregat, Barcelona https://twitter.com/obokaman