El rellotge del futur

Arribo, a traves d'una nota de mini-d, a la web de Fossil, una empresa nordamericana que fabrica rellotges i altres accessoris del més fashion. Al missatge, en mini-d parla d'un rellotge d'aquesta companyia amb un disseny signat per en Philippe Stark, de qui ja n'havia sentit a parlar per l'innovador disseny d'uns nous ratolins de Microsoft. Encuriosit, m'he posat a tafanejar la resta de productes que ofereixen a la web, i m'he quedat especialment encantat amb aquesta sèrie de rellotges que us ensenyo. Els Wrist Net.

El que em faltava per veure: un rellotge multimèdia. Com podeu veure a les imatges, es tracta d'un rellotge de pulsera amb un LCD customitzable i que pot rebre informació sobre esports, notícies, meteorología ... a través del sistema MSN Direct, un sistema de transmissió de dades a través d'ones FM que actualment només està actiu als EUA i a Canadà. Fins i tot permet rebre missatges del teu compte de MSN Messenger o sincronitzar agenda i bústia amb l'Outlook! Al·lucinant. Si, tu segurament pensaràs: "Quina bejenada!", però a mi aquestes coses em superen. Serà el rellotge del futur?

Em fa pensar en una conversa que algun cop ha sortit entre amics: si tinguessis la possibilitat de viatjar en el temps, a on aniries? Si bé la majoria d'ells senten una curiositat inmensa per certs moments històrics del passat, a mi el que m'apassionaria seria poder fer una ullada a un dia qualsevol de una ciutat cosmopolita qualsevol d'aqui a 50 anys. Com serà el centre de Barcelona el 2054? I la gent? I els cotxes? I els rellotges!?! (jejeje) Com viuran? Hauran encertat les propostes futuristes de pel·lícules com ara "Intel·ligència Artificial", "Minority Report" o "Yo, Robot"? O les previsions es quedaran curtes, com en altres moltes ocasions _ahir mateix reparava en això veient de nou "Desafio Total". En menys de 15 anys ja s'han superat molts dels avenços que la pel·lícula proposava per un futur llunyà: arribaven a Mart, però tenien televisor de tub al saló, i uns GPS de dos pams_.

I tu, què faries? Espiaries a Napoleó o provaries d'esbrinar si els teus besnets han hagut de demanar una hipoteca de 250 anys per pagar el pis?

Albert García Gibert

Cofounder and former CTO of Uvinum. Founder of Obolog and Splitweet. Father of Júlia & Abril. I'd like to travel more and improve my guitar skills.

El Prat de Llobregat, Barcelona https://twitter.com/obokaman