El rellotge del futur

Arribo, a traves d'una nota de mini-d, a la web de Fossil, una empresa nordamericana que fabrica rellotges i altres accessoris del més fashion. Al missatge, en mini-d parla d'un rellotge d'aquesta companyia amb un disseny signat per en Philippe Stark, de qui ja n'havia sentit a parlar per l'innovador disseny d'uns nous ratolins de Microsoft. Encuriosit, m'he posat a tafanejar la resta de productes que ofereixen a la web, i m'he quedat especialment encantat amb aquesta sèrie de rellotges que us ensenyo. Els Wrist Net.

El que em faltava per veure: un rellotge multimèdia. Com podeu veure a les imatges, es tracta d'un rellotge de pulsera amb un LCD customitzable i que pot rebre informació sobre esports, notícies, meteorología ... a través del sistema MSN Direct, un sistema de transmissió de dades a través d'ones FM que actualment només està actiu als EUA i a Canadà. Fins i tot permet rebre missatges del teu compte de MSN Messenger o sincronitzar agenda i bústia amb l'Outlook! Al·lucinant. Si, tu segurament pensaràs: "Quina bejenada!", però a mi aquestes coses em superen. Serà el rellotge del futur?

Em fa pensar en una conversa que algun cop ha sortit entre amics: si tinguessis la possibilitat de viatjar en el temps, a on aniries? Si bé la majoria d'ells senten una curiositat inmensa per certs moments històrics del passat, a mi el que m'apassionaria seria poder fer una ullada a un dia qualsevol de una ciutat cosmopolita qualsevol d'aqui a 50 anys. Com serà el centre de Barcelona el 2054? I la gent? I els cotxes? I els rellotges!?! (jejeje) Com viuran? Hauran encertat les propostes futuristes de pel·lícules com ara "Intel·ligència Artificial", "Minority Report" o "Yo, Robot"? O les previsions es quedaran curtes, com en altres moltes ocasions _ahir mateix reparava en això veient de nou "Desafio Total". En menys de 15 anys ja s'han superat molts dels avenços que la pel·lícula proposava per un futur llunyà: arribaven a Mart, però tenien televisor de tub al saló, i uns GPS de dos pams_.

I tu, què faries? Espiaries a Napoleó o provaries d'esbrinar si els teus besnets han hagut de demanar una hipoteca de 250 anys per pagar el pis?

Albert García Gibert

Cofounder and former CTO of @Uvinum, founder of @Obolog. Father of @soclajulia & @soclabril . I'd like to travel more and improve my guitar skills.

El Prat de Llobregat, Barcelona https://albert.garcia.gibert.es