Taller de Weblogs

Fa poc més d'una setmana vaig conèixer, a través d'una notícia al nou directori de bitàcoles en català, bitacoles.net, el Grup de Periodistes Digitals. Organitzaven una conferència a Barcelona sobre l'impacte dels weblogs a l'àmbit català en el darrer any, comptant amb la participació de personalitats del mon dels weblogs en català com Oriol Morell, de Raco Català, David Poblador, de PuntBarra.com, Dani Prados, de Bitàcoles.net, David Ramón, col.laborador de Infonomia.com i Eduard Martínez i Carles San, de Lacomunitat.net. Em va semblar un acte molt interessant, i si no haguès estat pels horaris de la feina (¬¬U) no m'ho haguès perdut, sens dubte.

Va ser a través de la seva web principal que em vaig assabentar de la celebració a Mataró de la 2a Setmana de les Noves Tecnologies, durant la qual el GPD impartia un taller anomenat "Weblogs - Publica el teu diari a Internet". Curiós, coincidia amb el taller que començava a fer des de feia una setmana a la sala @tic del Centre Cívic Ribera Baixa. No vaig poder deixar passar la oportunitat, primer, de contrastar la visió del taller que oferien, sempre s'aprenen coses, i segon, de fer un primer contacte amb ells en vistes a la celebració, al desembre, de la mostra Virtuàlia. Em va semblar una ocasió interessant per organitzar una espècie de taula rodona-seminari sobre l'ús que certs col.lectius o associacions en poden fer, d'eines tan potents i senzilles d'utilitzar com son les bitàcoles. Crec que al David tambè li va fer gràcia la idea, veurem si prospera! De moment ja he passat a engruixar el llistat de què disposava de llocs que ofereixen serveis per crear i mantenir weblogs, gratuitament, i ara en català!

Albert García Gibert

Cofounder and former CTO of Uvinum. Founder of Obolog and Splitweet. Father of Júlia & Abril. I'd like to travel more and improve my guitar skills.

El Prat de Llobregat, Barcelona https://twitter.com/obokaman